Magische voorsprong met je slagzin

Een magische presentatie begint met meer dan alleen je logo. Het is ook… tekst! Denk daarbij aan naam + onderschrift + slagzin.

Pak ‘n pakket
Een veelzeggende en aansprekende combinatie van naam, logobeeld, onderschrift en slagzin is het geheim van jullie voorsprong. Want weinig concurrenten hebben ze alle vier. Check maar! Met de pakketgedachte sta je decennia vooraan in herkenning, likebility en reputatie.

Bij de basis beginnen
Want we zitten nu eenmaal in een race. Een race om aandacht. De kunst is om gekend te worden. Begin dan met je corporate presentatie en leg betekenis in je slagzin of naam. Lastige klus? Zeker weten! Maar ook ZO leuk.

We gaan samen even naar ‘de kern’ van jullie zakelijke ‘zijn’. Dat is noodzakelijk. En tegelijk geeft het ’n super waardevol houvast voor je performance. Dit geldt voor de organisatie als geheel, maar ook voor de ene actie, die tender of het nieuwe project. 

Raak onderschrift of slagzin?
In een ideale wereld heb je beide. Het onderschrift is dan constaterend en feitelijk (dit zijn wij of dit doen wij) en de slagzin emotioneler (een visie, oproep, belofte, voordeel of toezegging). 

Vaak wordt de combinatie gezocht: een rationeel onderschrift met emotionele toevoeging. Ik ben daar voorstander van, zeker als de naam al iets vertelt over het aanbod. 

Apple heeft bijvoorbeeld echt wel een aparte slagzin nodig gehad: Think Different (sterk). DSM ook: Bright science. Brighter living (Bright is goed; de cadans is matig). Innovation & You is van Philips (sorry, ik voel me niet betrokken). Immer Besser van Miele daarentegen is zeer krachtig en zit vol (toetsbare) ambitie.

Voorbeelden? HIER!
Vijf recente resultaten van DeHuisstijMeester zijn: Mastering Compliance (de belofte van beheersing wetgeving in de bancaire wereld).
Delivering flow-how (combi van machinaal flow-wrap verpakken en tech skills).

En Knappe houten trappen (vertelt exact wat men krijgt en zegt zowel iets over vakmanschap als over waardering en uiterlijk) en: Thuis in je T-shirt (inspelend op het warme, zachte huid-gevoel via ‘t fijnste katoengebruik). Een vondst met slechts één woord lukte ook: Realisatiemanagers (consultancy zakelijke dienstverlening, met nu een glasheldere ‘competitive advantage’.)

Altijd dé oplossing
De lengte van het geboorteproces heeft alles te maken met de organisatiecomplexiteit, draagvlak en de beslissingsboom. Er komt ALTIJD een oplossing (ervaring: des te meer men durft te vertrouwen; des te unieker = sterker wordt de tagline).

Mijn proces met iedere opdrachtgever:
1. Brainstorming & criteria
2. Online onderzoek & markt
3. Ideeën- & argumentatienota
4. Keuzebegeleiding
5. Uitwerking en vormgeving 

Ook voor ZP en MKB is een sterker onderschrift en/of slagzin wel degelijk haalbaar (en betaalbaar).

Wil je ook net even eerder finishen dan de concurrentie? Via die voorspong van naam + onderschrift + slogan? Mail mij svp: peter@dehuisstijlmeester.nl